Verblijf in Londen

Waytostay.comLonden kent met zijn vele wijken ook veel gezichten. Voor zowel liefhebbers van trendy hotels als persoonlijke B&B’s en gezellige hostels is er genoeg te vinden op het gebied van verblijf. Je kunt zoeken en boeken via grote aanbieders van hotels, zoals Booking.com en Expedia.nl, maar daarnaast helpen deze tips je op zoek naar een goede slaapplek.

Welke wijk?

Londen kent twee wijkensystemen. Het genummerde systeem wordt vooral gehanteerd in het openbaar vervoer. Uiteraard zijn de namen zoals Soho, Mayfair en West End veel bekender. West End omhelst de binnenstad met naast de theaters ook winkels en restaurants. In Knightsbridge vind je de chiquere winkels van de grote merken, terwijl je naar Camden gaat voor de markten. In het relatief nieuwe Chinatown eet je natuurlijk Chinees, terwijl Notting Hill met zijn vele antiekwinkeltjes veel meer te bieden heeft dan als decor voor de gelijknamige film te fungeren. Soho is de trendy uitgaanswijk met concurrentie van Shoreditch.

Hotel

Hotels in Londen zijn relatief duur. Wanneer en waar je in Londen wilt verblijven en hoe lang je van tevoren boekt, is zeker van invloed op de prijs. Bij de grote hotelketens Premier Inn, Travelodge en easyHotel boek je voor een redelijke prijs een kamer, maar al deze ketens vind je ook op Booking.com.

Bed & Breakfast

Typisch Brits is een Bed & Breakfast. Erg gezellig en handig, want door de persoonlijke sfeer voel je je erg welkom, en de eigenaren kunnen je veel leuke tips geven. Bovendien heeft de onderlinge concurrentie ervoor gezorgd dat de kwaliteit van Bed & Breakfasts zeer goed is.

Hostel

In vergelijking met hotels zijn hostels – jeugdherbergen – een stuk goedkoper. Heb je geen problemen om naast vreemden te slapen en wil je juist anderen ontmoeten? Dan is een dormitory (slaapzaal) aan te raden. Voor meer privacy boek je een privékamer met eigen badkamer. Andere gasten kom je sowieso tegen in de gemeenschappelijke ruimtes zoals de woonkamer, de keuken of het eventuele restaurantje.

Slaap bij een local

Het echte Londen verken je door te slapen in een Londens appartement. Het leuke hieraan is dat je niet tussen andere toeristen zit en dat de inrichting geheel uniek is. Via Wimdu boek je een bed, kamer of appartement. Op Waytostay vind je ook erg mooie  appartementen die qua prijs soms niet onderdoen voor een doorsnee hotel.

Suggesties

  • Wil je een hostel met de typisch Victoriaanse sfeer? Dan is Palmers Lodge Swiss Cottage echt iets voor jou!
  • The Nottinghill Guest House is een echte B&B in hartje Londen voor een redelijke prijs.
  • Clink78 is een hip hostel gevestigd in een oud gerechtsgebouw. Hier kun je in stijl in een voormalige cel slapen!


Leuke tips en informatie