Shoppen in Londen

Winkelen kan op veel manieren in Londen. Zo kun je terecht bij de grote warenhuizen die de Engelse hoofdstad telt, zoals Harrods en Selfridges. Hier kijk je je ogen uit bij grote luxemerken zoals Stella McCartney en Alexander McQueen. Waarschijnlijk liggen de meeste producten buiten je budget, maar als je toch met een Harrods tasje naar Nederland wil terugkeren, bezoek dan de foodafdeling met Harrods huismerk. Oxford Street en Regent Street zijn echte winkelstraten. Notting Hill is misschien wel de bekendste winkelwijk door de gelijknamige film. Hier vind je veel antiek- en boekwinkeltjes en de Portobello Road Market.

Londen kent meerdere markten, overdekt en in de buitenlucht. Niet alleen winkel je hier voor kleding, maar ook eet je hier een lekker hapje of koop je een lekkernij voor een andere dag. Bekende markten zijn Spitafields (kleding), Covent Garden (kunst), Camden (vanalles) en Broadway (voeding).

Vintage vind je volop in Londen. Helaas hangt hier vaak een groot prijskaartje aan. Een aanrader is het dan ook op zoek te gaan naar charity shops. In deze kringloopwinkels die goede doelen zoals Oxfam en het Rode Kruis steunen zitten is het even zoeken naar een schat, maar daar betaal je dan niet de hoofdprijs voor! Bekijk hier een overzicht van charity shops in Londen.

Shopsucces verzekerd:

  • Spitafields Market: Londens oudste markt herbergt kraampjes met vintage kleding, kinderspeelgoed, sieraden en woonaccessoires. Rond de markt vind je talloze kledingwinkels.
  • TRAID charityshop Camden biedt de beste vintage aan. Westbourne Grove
  • Alle grote winkelketens vind je terug in de Westford Stratford City Mall.
  • Het regent aardig wat in Londen. Een paraplu is dus misschien een handig accessoire én origineel souvenirtje! Ga hiervoor naar James Smith & Sons. 53 New Oxford Street
  • Goedkope trendkleding shop je bij Primark, New Look, Topshop en Forever21.

 Leuke tips en informatie