Met de trein naar Londen

Vanuit Nederland rijdt er geen directe trein naar Londen. Je moet dus met óf de Fyra, óf de Thalys naar Brussel-Zuid. Het verschil tussen de Fyra en Thalys liggen in snelheid en prijs; de eerste is ruim de helft van de tweede, maar rijdt er ook ruim een uur langer over. Bovendien moet je voor de Fyra eerst met een gewone trein naar Rotterdam-Centraal reizen.

Vanuit Brussel reis je door met de Eurostar naar het centrum van Londen (St. Pancras Station). De prijzen voor de totale reis verschillen en beginnen rond € 70,-. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de treinreis is. Actuele prijzen en ticketverkoop voor je reis naar Londen met NS Hispeed.

Reizen met de Eurostar is nog een hele beleving. De enige verbinding tussen het continent en Groot-Brittannië voor de trein is Het Kanaal. De tocht door deze 50 kilometer lange tunnel duurt maar een half uurtje, maar voordat je de Kanaaltunnel door mag, moet je eerst inchecken. Gelukkig staan hiervoor niet de wachttijden van vliegvelden. Vaak ben je met 10 minuutjes klaar, al wordt aangeraden hier een half uur voor te reserveren.

Voor wat extra comfort boek je een Standard Premium stoel. Hier heb je meer beenruimte. Ook wordt er een lichte 2-gangenmaaltijd met een drankje erbij geserveerd. Nog luxer, en uiteraard duurder, is de Business Class. Hiermee ben je verzekerd van een korte inchecktijd. Trein toch gemist? Dan is het ticket van de Business Class gewoon geldig voor de volgende reis.Leuke tips en informatie