Met de boot naar Londen

Met de boot naar Engeland reizen is zeker weer eens iets anders dan per vliegtuig of trein. De ferry van Stena Line vaart van de haven van Hoek van Holland naar Harwich in Engeland. Deze tocht duurt ongeveer 6:45 uur. Vanuit Harwich reis je makkelijk door naar hartje Londen.

Verschillende soorten tickets

De Stena Line vaart twee keer per dag af. Wil je het meeste halen uit je reisje, dan is het zeker aan te raden om voor de nachtafvaart met hut te kiezen. Na het avondeten stap je aan boord, na een vroeg ontbijt stap je over op de trein en rond een uur of 9:00 sta je in hartje Londen! Wil je liever genieten van de overtocht? Vaar dan rond het middaguur af en kom in de avond aan in Londen. Voor de terugvaart kun je ook kiezen voor een dag- of nachtvaart.

Ideaal zijn de combinatietickets ferry + trein. Vanaf ongeveer € 120 heb je dan niet alleen de overtocht, maar ook een treinkaartje naar de haven van Hoek van Holland én vanaf de Engelse kust naar hartje Londen (London Liverpool Street Station). Zo is de hele reis meteen geregeld. Gaat u liever met de auto op reis? Dat kan natuurlijk ook. Prijzen voor een auto beginnen bij circa € 70,- (enkele reis). Hierbij komen eventuele extra inzittenden nog wel bij. Voor zowel alleen de overtocht als een trein + ferry-combinatie geldt: hoe eerder je boekt, des te lager de prijs. Kijk voor de actuele prijzen en info op StenaLine.nl.

Praktische info

De ferry heeft veel te bieden tijdens het varen. Van parfumerieën en een casino en tot restaurants en een newsroom, de tijd kom je met gemak door. Voor maaltijden zijn er ook combitickets mogelijk. Zo hoef jij je geen zorgen te maken om jouw ontbijt, lunch of diner. Aangezien het Verenigd Koninkrijk niet binnen Schengen ligt, moet je een geldig paspoort bij je hebben. De ferry biedt hierop geen uitzondering. Let hier dus op bij de voorbereidingen van jouw weekendje weg!

Een goede indruk van reizen met Stena Line krijg je in deze video:Leuke tips en informatie