Kerst in Londen

Hoewel je in Londen het hele jaar door natuurlijk uitstekend kunt shoppen, voelt het tijdens de kerstperiode wel extra speciaal. Geniet van feestelijk versierde etalages, sfeervol verlichte winkelstraten en gezellige kerstmarkten. Londen staat niet voor niets bekend als dé plek om je kerstinkopen te doen!

Foto: --Filippo-- (Flickr)Al vanaf november wordt deze metropool omgetoverd tot een sfeervol winterparadijs met kerstbomen en ijsbanen. Ook worden er diverse kerstmarkten georganiseerd, waarvan de bekendste natuurlijk die aan de voet van de London Eye is.

Wat mag je echt niet missen tijdens een weekendje Londen in de kerstperiode? Wij zetten de leukste tips voor je op een rij:

  • De sfeervol ingerichte kerstafdeling van het bekende warenhuis Harrods is wereldberoemd. Al in november wordt deze vijf verdiepingen tellende afdeling geopend en in de dagen vlak voor kerst komen er zo’n 150.000 klanten per dag!
  • Wat is kerst zonder een schaatsbaan? Gelukkig heeft Londen verschillende schaatsbanen bij bijvoorbeeld The Tower of Londen of in Hyde Park.
  • Ga naar het ontsteken van de lichtjes in de grootste kerstboom van Londen op Trafalgar Square. De meeste Britten zien dit als het begin van de kerstperiode.
  • De echte shopaholics hebben het vast al in hun agenda staan: Boxing Day. Op deze dag (Tweede Kerstdag) gaat de grote uitverkoop van start en dat is een bijzondere belevenis. Sommige mensen liggen zelfs ’s nachts al klaar voor een winkel om als eerste naar binnen te kunnen!
  • Bij Winter Wonderland in Hyde Park kom je helemaal in de kerststemming: je kunt hier schaatsen, kerstcadeautjes kopen, genieten van winterse versnaperingen en een bezoek brengen aan het circus.

Leuke tips en informatie