Activiteiten

Wat kun je allemaal doen tijdens je weekendje Londen? Hieronder vind je ons overzicht van de leukste activiteiten in Londen.

 • Ontdek Jack the Ripper’s Londen

  Misschien wel de meest bekende toer is de toer waarin je in de voetsporen van seriemoordenaar Jack the Ripper treedt. Hierin wordt het grimmige verleden van Londen verkend. Je ontdekt de steegjes waarin deze seriemoordenaar prostituees vermoorde en hoort hoe “The Whitechapel Murderer” keer op keer aan de politie wist te ontsnappen.

 • Verken de stad vanaf de Thames

  In Londen liggen de bezienswaardigheden soms redelijk uit elkaar. Waarom zou je ondergronds reizen, als je de reis zelf ook leuk kan maken? Met de hop-on hop-off boot van City Cruises vaar je een dag lang onbeperkt langs de grootste bezienswaardigheden zoals Westminister, The Tower, St. Paul’s Cathedral en The London Eye.

 • Bekijk sterren in Greenwich

  Greenwich is niet alleen het hart van de tijd – Greenwich Mean Time is hier opgezet – maar ook van de astronomie van Londen. In het enige openbare planetarium, the Royal Observatory, vind je klokken waarmee de GMT bepaald is, kun je op de nulmeridiaan staan én zie je het universum zoals je het nog nooit gezien hebt.

 • Thehiddencity.com

  Ontdek geheime plekjes

  Dwaal van de gebaande paden af met HiddenCity. Of je nou de stad wil verkennen of de strijd aan wil gaan met vrienden, dat is aan jou. Via sms’jes krijg je vragen die jij weer moet beantwoorden met een sms’je. Hiermee kun jij je twee tot vier uur vermaken. De thema’s variëren van romantisch tot straatkunst en de wandelingen kunnen plaatsvinden in zowel wijken als West End als het Museum of London. Ook kun je een heel weekend doen over de tocht. Let wel op dat je hiervoor buitenlandse sms-tarieven betaalt.

 • Dobber rond in Victoria Park

  Voor een lui middagje ga je naar één van de parken die Londen kent. Victoria Park is sinds de Olympische Spelen van 2012 flink opgeknapt. Je kun bijvoorbeeld een waterfiets of roeiboot huren op het meer. Ideaal als het je te druk wordt in de stad, want zelfs met een maximale bezetting is het niet druk op het meer. In het westelijke gedeelte van het park vind je een diversiteit aan bomen, terwijl de Old English Garden bezaaid is met bloemen en heggen. Ook de Chinese Pagode is het bekijken waard.

 • Wandel langs de Thames

  Rivieren die door steden heen lopen bieden mooie routes. Hierlangs kun je niet verdwaald raken en kom je veel van de hoogtepunten tegen. De Thames is daarop geen uitzondering. Volg simpelweg de bordjes “Thames Walk” en de rest wijst zich zelf. Deze route leidt je langs het Tate Modern (met op de zesde verdieping een mooi uitzicht over de rivier), The London Eye, Embankment en het Charing Cross Station. Via the Strand loop je naar Covent Garden of via Trafalgar Square naar Leicester Square.

 • Stap in de wereld van Harry Potter

  Wie heeft er nou niet van het Britse exportproduct Harry Potter gehoord? Waan je in de wereld van Harry Potter in de Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter en bekijk de kostuums, special effects en rekwisieten. Vanuit het centrum van Londen rij je met een pendelbusje naar de studio.

Ook leuk om te doen!

 • Harry Potter beleef je ook in de straten van Londen met één van de vele tours. Locaties kun je ook zelf gratis bezoeken met de lijst van Visit Britain blog en de kaart van Empire online.
 • Voetbalfans kunnen de Chelsea Stadium Tour niet missen.
 • Net buiten de stad vind je Hampton Court Palace, een Tudorpaleis, waar er ouderwets gekookt wordt, je kunt verdwalen in de doolhof en je de tuinen kunt bezoeken.
 • London Eye: Vanuit dit iconische reuzenrad heb je een 360º uitzicht over Londen. Ook mooi om ’s avonds te doen! Een goedkoper alternatief voor The Shard.
 •  Door 271 traptreden te beklimmen heb je vanuit St. Paul’s Cathedral een mooi uitzicht over Londen. Onder de kerk bezoek je praalgraven in de crypte.

Leuke tips en informatie